EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
EKOLOGIJA
Autor: Pave Delač, 13. 10. 2016.
EKO - grupa "Suncokret" U školskoj godini 2016./2017. sa radom je počela EKO - grupa koja će nastaviti sa eko aktivnostima u OŠ Perušić. Odbor Eko - škole čine: 1. Katarina Milković - ravnateljica Pećinskog parka "Grabovača" 2. Eko- koordinatorica pedagoginja Kristina Kristić - Atlagić 3. Voditeljica Eko - grupe Slavica Jerković 4. Učiteljice Josipa Jurčić i Beba Romac 5. Predstavnici roditelja Ivana Murgić i Radmila Milković 6. Školsko osoblje: spremačica Kate Asančaić, kuharica Ivanka Milković i domar Ivan Hećimović 7. Učenici: Gabriela Štimac, Ella Borovac, Tena Sorić i Dominik Lulić Eko - grupa "Suncokret" je započela svoje aktivnosti uređenjem stola s jesenskim plodovima, doprinjevši tako eko događajima "Jesen u Lici" Krenuli smo i sa uređenjem školskog vrta. Počupali smo korov i pomeli prostore oko škole. Učenici su bili vrijedni i s veseljem su sudjelovali u čišćenju. Dio naših aktivnosti je i pripremanje zimnice. Danas smo kiselili ciklu. Bili smo sretni i spretni. Kuhali smo, gulili, rezuckali, a povrh svega smo se odlično zabavljali. Naš rad je nadzirala naša kuharica gospođa Ivanka, jer što je sigurno je sigurno! Kako smo kiselili ciklu? Ciklui smo oprali i skuhali, zatim smo je narezali na ploškice i stavili u tegle. Složenu ciklu smo prelili sa kombinacijom octa, vode, soli i šećera. Zatim smo ciklu pasterizirali tako da smo teglice desetak minuta prokuhali. Zanimljivost: Cikla je: - riznica vitamina i minerala - moćni antioksidans - snizuje povišeni tlak - potiče rad jetre Ne zaboravite na list cikle jer obiluje blagotvornim nutrijentima poput beta karotena, kalcija, željeza i vitamina A, a ujedno je i niskokalorična. CIKLA JE KRALJICA IZ ZEMLJE!!! Nakon cikle na red nam je došla i paprika. Papriku smo oprali i očistili, te ostavili preko noći u mješavini octa, vode, soli i papra u zrnu. nakon 24h papriku smo stavili u teglice, poklipili i prokuhali teglice desetak minuta. Zanimljivost: Kolumbo je donio papriku u Europu 1493. gdje se brzo proširila i kultivirala. danas se u svijetu uzgaja oko 50 vrsta paprike. 100 grama svježe crvene paprike sadržava 92% vode, 6 g ugljikohidrata, 0.99% bjelančevina. Paprika je izvor vitamina A,C i B6. Paprika sadrži 4 puta više vitamina C od naranče. Bogata je karotenoidom zeacsantinom koji je važan za zdravlje očiju. Pomaže i kod ljepog tena, protiv bora, protiv stresa i nesanice. Savjet: za sjajniju i zdraviju kožu možete napraviti masku od sušene paprike pomiješane s jednom žlicom meda; ostavite 20 min pa je isperite. Sve slike možete pogledati u GALERIJI
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Javni_poziv_za_ponude_za_izvanucionicku_nastavu (1).doc